Yhteistyö

Seura on maamme viheralan keskusjärjestön, Viherympäristöliiton, jäsenyhdistys. Kaupunginpuutarhurien seuran jäsen Viherympäristöliiton hallituksessa edustaa kuntasektoria. Seura toimii yhteistyössä mm. Suomen Kuntatekniikan yhdistyksen (SKTY) ja Viherympäristöliiton muiden jäsenjärjestöjen kanssa.

Yhteydenpito ulkomaisiin viheralan järjestöihin on ollut mukana jo seuran alkuajoista lähtien. Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan suuntautuva yhteistyö on entisestäänkin lisääntynyt. Kesäpäivillä on vieraillut ja esitelmöinyt useita ulkomaalaisia yhteistyökumppaneita.

Seura järjestää opintomatkoja Eurooppaan. Vuonna 1998 oli kohteena Lontoo lähiympäristöineen, vuonna 2000 Saksan Lüneburg ja sen lähiseudut ja Hannoverin maailmannäyttely, vuonna 2002 järjestettiin yhteistyössä Viherympäristölehden kanssa matka Hollantiin pääkohteena Floriade-näyttely.

Pohjoismaisten seurojen puheenjohtajat tapaavat säännöllisesti vuosittain. Pohjoismaisesta yhteistyöstä on annettu julkilausuma Reykjavikissa 7.5.2001 (katso sivulta LINKIT Ulkomailla).

Vuodesta 1972 lähtien seura on ollut myös kansainvälisen puistojen ja virkistysalueiden hallinnollisen liiton IFPRA:n jäsen. Suomi oli ensimmäistä kertaa historiassa kansainvälisen viheralan ammattijärjestön Ifpra:n (International Federation of Park and Recreation Administration) Euroopan kongressin näyttämönä. Kongressi järjestettiin Mikkelissä konsertti- ja kongressikeskus Mikaelissa 15.-17.6.2009. Kongressi keräsi suuren joukon ulkomaalaisia viheralan ammattilaisia ympäri maailman (edustajia 31 eri maasta). Kongressissa nähtiin perinteisesti myös ammattinäyttelyn, jossa yritykset ja yhteisöt olivat esillä.